Pianolespianoles rotterdam

Proefperiode

Arnold’s Muziekschool hanteert een proefperiode van een maand, mocht u het na twee weken niet leuk vinden, dan krijgt u het lesgeld van de nog openstaande lessen, welke u nog tegoed heeft gewoon terug.
U kunt bij ons ook elke dag beginnen met muziekles.
Indien gewenst en voorradig kunnen leerlingen een elektrische piano huren. Naast de huur, vragen wij een kleine borg. Indien het instrument in goede staat geretourneerd wordt krijgt u de borg terug. Ook kunnen wij u adviseren bij de aanschaf van een piano.

Bijwonen van een les

Indien gewenst mag een van de ouders de les bijwonen. Wij kunnen u dan vertellen wat de beste studeermethode is voor uw kind.
Ouders of begeleiders kunnen in de wachtruimte aan de leestafel, of bij mooi weer, in de tuin rustig een boekje of krant lezen.

Welk tijd en hoelang?

Iedere dag op een vaste tijdstip oefenen werkt het beste voor iedereen.
Men moet weten dat hoe verder men komt met spelen, hoe meer tijd er in de muziekstukken gaat zitten. Wij raden aan voor kinderen tot tien jaar dat ze gemiddeld ±15 minuten per dag oefenen. Hoe meer men studeert hoe sneller iemand op een hoger niveau komt.
Wij proberen iedereen te motiveren en te stimuleren zodat er met plezier thuis geoefend wordt.
Zo is muziek maken leuk en leerzaam voor iedereen.

Techniek

Goede techniek is van groot belang. Met techniek wordt niet alleen bedoeld het hebben van snelle vingers; dat is slechts één aspect ervan. Het vormen van een mooie toon (toonvorming dus), en het harder, of juist zachter spelen van de ene hand ten opzichte van de andere hand. Of bijvoorbeeld het bewust ongelijk aanslaan van de vingers van één hand? En wat dacht u van heel hard spelen en vervolgens heel zacht?
Voor kinderen maar ook voor volwassenen is de techniek vaak in de muziekstukjes verwerkt.

De leuke en leerzame muziekboeken

Arnold’s Muziekschool heeft diverse soorten methodes voor piano. In de eerste maand gaan we kijken welke methode het best bij u of bij uw kind past. De meeste methodes bestaan uit speelstukjes, techniek en bekende liedjes. Er staan stukjes in die tot de verbeelding spreken; bovendien zijn de stukjes een vooroefening voor de werken van de grote meesters die in een eventueel later stadium aan bod zullen komen.
Voor volwassenen zijn er mooie en leerzame boeken te verkrijgen, dus u speelt geen kinderliedjes op les.
Kinderen maar ook volwassenen worden zo gestimuleerd.

Lesmethode en repertoire

Wij hebben diverse soorten lesmethodes voor kinderen en volwassenen.
Daar kinderen vaak nog niet weten welke richting ze op willen, klassiek of modern, leren ze in eerste instantie de algemene
basisvaardigheden van de piano, zodat ze hierna een keuze kunnen maken.
Bij de basisvaardigheden wordt onder andere kennisgemaakt met de houding aan de piano, de aanslag en noten lezen wat iedereen in een les kan leren.