Blokfluitlesblokfluitles rotterdam

Algemeen

Wij geven blokfluitles aan kinderen vanaf 7 jaar en volwassenen die willen beginnen met muziek. Blokfluitles kan individueel of in een groepje van maximaal 2 leerlingen, met vriendjes en vriendinnetjes, worden gegeven.

U kunt elke dag beginnen met de muzieklessen.

Tijdens deze lessen word je vertrouwd gemaakt met muziek. De kinderen leren aan de hand van simpele liedjes spelenderwijs blokfluit spelen, en na enkele lessen kan een leerling al liedjes spelen. Er is veel leuke en mooie muziek voor de blokfluit, van klassiek tot pop, ook meespeel cd’s zijn aan te schaffen.

Wij proberen iedereen te motiveren en te stimuleren zodat er met plezier thuis geoefend wordt. Zo is muziek maken leuk en leerzaam voor iedereen.

Vaak beginnen leerlingen met blokfluit om daarna te kunnen doorstromen naar een ander instrument. Daarnaast is de blokfluit een makkelijk en een goedkoop instrument om overal mee naar toe te nemen en, eventueel samen met anderen, muziek te maken. Een blaasinstrument bespelen is ook heel gezond, je leert een goede ademtechniek.

De blokfluit bestaat al zo’n 800 jaar. Vooral in de baroktijd was de blokfluit erg geliefd. Blokfluiten zijn er in verschillende maten en soorten. Hoe groter de fluit, hoe lager de toon. Ze heten net als bij een koor sopraan, alt, tenor en bas. De blokfluit kan worden gemaakt van zachte Europese of harde tropische houtsoorten of van kunststof. De kunststof blokfluit wordt goedkoop geproduceerd en is ongevoelig voor vocht en hierdoor betrouwbaar voor betreft de zuiverheid. Een blokfluit van hout heeft daarentegen weer een warme en mooie klank. Wij geven les op een sopraan blokfluit van hout of kunststof.

Als je zelf geen instrument hebt, dan biedt Arnold’s Muziekschool de mogelijkheid om er een te kopen. Een blokfluit wordt niet verhuurt, dit i.v.m. de hygiëne. Wij bieden een compleet blokfluitpakket aan, bestaande uit een blokfluit, het eerste lesboekje en een muziekstandaard. Uiteraard kunt u ook een deel van het pakket bij ons aanschaffen.

Proefperiode

Arnold’s Muziekschool hanteert een proefperiode van een maand, mocht u het na twee weken niet leuk vinden, dan krijgt u het lesgeld van de nog openstaande lessen, welke u nog tegoed heeft, gewoon terug.

Bel gerust voor een vrijblijvende kennismaking, of voor een gratis proefles.